Які продукти вважаються злаками?

Злаки, або Злакові (лат. Gramíneae), або М’ятликові (лат. Poáceae), – родина однодольних рослин, до якої належать такі відомі та давно використовувані в господарстві рослини, як пшениця, жито, овес, рис, кукурудза, ячмінь, просо, бамбук, цукрова тростина.

Гречка, рис, овес, кукурудза, пшоно, жито, пшениця належать до злакових культур. Багато хто знає, що за допомогою злаків можна схуднути. Але це не єдина їхня заслуга! Зернові та злакові культури роблять наш організм сильним і стійким, наповнюють його вітамінами та мікроелементами.

До злаків належать пшениця, жито, овес, ячмінь, рис, кукурудза, просо. А ось улюблена на Русі гречка належить до іншого сімейства – Гречані. Вона не є злаком, а належить до зернових (круп’яних) культур – іноді їх називають псевдозерновими.

А тепер по кожному з видів каш і нюансах їхнього приготування:

  • Гречка. Напевно моя улюблена крупа. …
  • Пшоно. …
  • Перлова крупа. …
  • Пшенична крупа. …
  • Кукурудзяна крупа. …
  • Вівсяні пластівці. …
  • Манна крупа. …
  • Булгур.