Чому шкідливо їсти варену ковбасу?

Щоденне вживання ковбаси (в об'ємах понад 50 г) може призвести до страшних наслідків: цукрового діабету, ожиріння, ішемії, атеросклерозу, гіпертонії та навіть раку.

Лікар не рекомендує цей продукт сердечникам, гіпертонікам, тим, у кого є проблеми із нирками, а також підліткам, у яких проблемна шкіра. Як приготувати м'ясні страви? Варена ковбаса, хоч і виробляється за ГОСТом, неспроможна вважатися заміною м'яса.

Дієтологи не забороняють її вживання, але, як і будь-який продукт, все має бути в міру. Ковбаса при дієті повинна мати у своєму складі тільки м'ясо, сало, сіль, прянощі та нітрит натрію.