Як правильно їсти морошку?

Самі ягоди широко використовують у їжу (в т. ч. в лікувальному і дієтичному харчуванні), вживаючи їх у найрізноманітнішому вигляді: свіжому, маринованому і моченому. З морошки готують варення, компоти, морси, киселі, соки і навіть вина та наливки.

Коріння і листя морошки використовують як сечогінний засіб – за нирковокам’яної хвороби, авітамінозу, порушення обміну речовин, від застуди, кровохаркання, малярії. Настій листя застосовують у разі внутрішніх кровотеч, проносів, як протизапальний і ранозагоювальний засіб.

Морошку здавна збирали американські індіанці, і досі вона є однією з головних їстівних ягід. Корисні властивості морошки . У 100 г плодів міститься в 4 рази більше вітаміну С, ніж у середньому апельсині. За вмістом провітаміну А морошка перевершує моркву.