Чому салат заправляють перед подачею?

Заправляти салати найбезпечніше перед подачею на стіл. Намагайтеся не залишати заправлений салат стояти всю ніч на новорічному столі, доцільно прибирати його в холодильник.

Салати з додаванням консервованих овочів або варених яєць після заправки – тільки 6 годин. Салати з додаванням морепродуктів без заправки – 12 годин. Салати з маринованих, солоних, квашених овочів – 36 годин. Заправляти салати найбезпечніше перед подачею на стіл.

Як правильно заправляти салат Салат подається порційно. Одразу всі компоненти можна не змішувати і розкласти окремо по лотках і під плівкою тримати в холодильнику. Салат без майонезу зберігається в холодильнику протягом доби, заправлений – не більше 12 годин.