Історія окрошки Назва традиційної російської страви походить від дієслова “крошить”, тобто подрібнювати, дрібно нарізати. Хто саме придумав окрошку, достеменно невідомо. Деякі історики вважають, що прабатьком окрошки є ботвинья – холодна страва з квасу з цибулею, рибою і відвареним бадиллям буряка.
Попередники окрошки До неї входили не тільки картопля і варені яйця, як зараз, а й бруква з ріпою, а також різні пряні трави. Об’єднувало всі ці рецепти те, що їхні інгредієнти, перш ніж заправити якоюсь заливкою, дрібно кришили. Звідси й назва – окрошка.
Окрошка | |
---|---|
російська кухня | |
Країна походження | Росія |
Компоненти | |
Основні | огірок квас м’ясо кріп кріп сметана зелена цибуля варені яйця |