Чи можна на ніч замочити рис?

Дослідники рекомендують замочувати ризик на ніч перед приготуванням, щоб позбутися шкідливих хімікатів. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак і хвороби серця та судин. Вчені виявили в ході дослідження рису велику кількість токсинів.Feb 9, 2017

Щоб вийшла в’язка каша, можна замочувати рис нетривалий час. Таким чином збережеться частина крохмалю. Для замочування крупи використовуйте тільки чисту воду, прозорий посуд. Тримайте ємність за кімнатної температури.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слід замочувати рис за температури води 60С. Другий – в окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати рис у холодній воді, але на довший час, то результат буде майже таким самим добрим, як при замочуванні в гарячій воді.

Неподрібнений або неочищений цільнозерновий коричневий, чорний, червоний, дикий або інший невідшліфований рис: замочувати 6-12 годин Неочищений коричневий рис: замочувати 4-6 годин Тайський клейкий рис: замочити на ніч Басматі, жасмин та рис для суші: витримати 15-30 хвилин, якщо в рецепті не вказано інше