Чому не перетравлюється кавун?

Однак за такої смішної калорійності кавуном легко наїстися. Причини дві: високий вміст води, а також клітковина, яка є у всіх рослинних продуктах. Ці харчові волокна не перетравлюються в кишківнику, зате, вбираючи в себе рідину, збільшуються в об’ємі та надовго створюють відчуття ситості.

У кавуні містяться вітаміни групи В, аскорбінова кислота, вуглеводи. Міститься залізо, магній, рослинна клітковина. Плід складається на 90% з води, і є чудовим сечогінним засобом. Вміст пектину і клітковини покращує моторику кишківника.

Річ у тім, що в солодкій м’якоті кавуна активно розмножуються гнильні бактерії, особливо в умовах неправильного зберігання. На другому місці за частотою – отруєння нітратами, які використовуються для забезпечення швидкого росту плодів.

Кавун перетравлюється всього протягом 20 хвилин, тоді як дині, апельсини, грейпфрути, банани, виноград і подібні фрукти потребують ненабагато більше часу, адже на їхнє перетравлення йде загалом 30 хвилин.