Чому кава в турці не смачна?

Часта помилка – заливання в турку для кави охолодженого окропу, здатного зіпсувати смак навіть добрих зерен. Справа в тому, що в міру прогрівання зерна розкривають аромат, наповнюють воду корисними мікроелементами та оліями.

Щоб зварити смачний кава в турці, ми рекомендуємо співвідношення кава та води 1:10 (на 20 г кава – 200 мл води). Це базова пропорція, її можна змінювати в залежності від величини помелу та ступеня обсмажування кава. Діапазон пропорції кава до води: від 1:8 до 1:12.

– Справа в тому, що окремі ефірні речовини, які зумовлюють насичений аромат завареного напою, у процесі кип'ятіння випаровуються. Більше того, більшість із них при температурі вище +100 градусів просто розкладаються. – Також при високій температурі таніни та кофеїн набагато активніше переходять у розчин.

Так, одні з упевненістю заявляють, що смачніше маслянистого еспресо з кавомашини бути не може. Інші наполягають на традиційному методі приготування кава в турці. Адже саме у справжній мідній джезві, привезеній зі Стамбула, вдається досягти насиченого смаку.