Чи потрібно видаляти кісточки зі слив для компоту?

Кісточки зі слив видаляти необов’язково – так вони будуть цілішими, не перетворяться на кашу. Але тримати такий компот більше року не можна. Причина в тому, що з часом синильна кислота з кісточок переходить у фрукти, які стають потенційно небезпечними для здоров’я.Aug 22, 2020

Сливовий компот готовий. Банки будуть остигати близько 8-10 годин. Після цього часу банки можна відправляти на тривале зберігання, в ідеалі в прохолодне і темне місце. Варто зазначити, що компот із цілою сливою зберігається не більше року, оскільки сливова кісточка може почати виділяти синильну кислоту.

Береться звичайний олівець, сливу при цьому потрібно міцно тримати рукою так, щоб ягода не вислизнула. Тупим кінцем олівця потрібно сильно натиснути на широку частину сливи, кісточка виходить без особливих проблем.

У разі неправильної обробки слив шкірка в них лопається, утворюються тріщини й плоди утворюють безформну масу. Щоб не допустити цього, сливи зі щільною шкіркою бланшують у гарячій (не вище 80 ''С) воді не більше 10 хв, а потім відразу поміщають у холодну воду.