Картопля змінює колір з природних причин – він окислюється при взаємодії з киснем.Aug 2, 2021
Коли ми нарізаємо картоплю, з зруйнованих клітин вивільняється фермент поліфенолоксидаза, який каталізує реакцію між поліфенолами, що містяться в бульбі, та киснем повітря. В результаті виникають меланіни, пігменти того ж типу, що утворюються у шкірі під час засмаги. Тож незабаром скибки картоплі темніють.
Щоб сиру терту картоплю не потемнівможна влити в нього трохи гарячого молока.
- У приготуванні апетитних, рум'яних дерунів головне не зволікати! …
- А ще можна використати не терку, а кухонний комбайн.
Jul 26, 2021
Бульби картоплі після варіння темніють під дією повітря, на них можуть з'являтися сірі, синюваті або чорні плями. Це відбувається в результаті реакції заліза та хлорогенової кислоти, які містяться у тканинах картоплі.