Це стосується й популярного арахісу. Найголовнішим аргументом на користь термічної обробки смажених горіхів є покращення смаку горішків. На додачу до підвищення смакових якостей смажені горіхи набувають аромату, що хвилює апетит, і стають хрусткими.Apr 1, 2021
Арахіс можна вживати у сирому вигляді, проте після термічної обробки його смак значно покращується. Крім того, у сирому вигляді він не є джерелом корисних речовин для організму. Обсмажування цього продукту активізує антиоксиданти та усуває афлатоксин.
Арахіс може спровокувати харчову алергію, можлива поява індивідуальної непереносимості. Вживання їх у сирому вигляді здатне порушити роботу травної системи. Не рекомендується надмірно вживати арахіс людям, які страждають на подагру, артрит та інші захворювання суглобів.
Під час смаження бажано не відлучатися від плити. Потрібно постійно лопаткою перемішувати горіхи. Готуватися арахіс хвилин 10-15. Періодично спробуйте горішки.