Чи можна зберігати гриби у холодильнику?

Очищені гриби можна зберігати в холодному місці в скляній або емальованій ємності при температурі 0… 5℃ два-три дні. Це може бути холодильник, підвал чи льох. Після цього терміну гриби почнуть гнити, гірчити, покриватися плямами та пліснявою.

3 днів У холодильній камері свіжі гриби зберігаються близько 2-3 днів (плюсова температура близько 5 ° C), в контейнері для овочів (бажано і бавовняному пакеті) – час збереження до тижня. Мариновані печериці пролежать близько 4 місяців у льоху, приблизно рік – у холодильнику.

Зібрані гриби стоїть зберігати в холодильнику. Головне – не закривати їх щільною кришкою, а прикривати серветкою або тонкою тканиною з метою вентиляції. Термін зберігання залежить від виду грибів. Білі краще залишати в холодильнику на ніч, не більше.

Для заморожування підходять усі їстівні гриби, але більше за інших – міцні і не червиві молоді білі гриби, подосиновики, підберезники, печериці, лисички, опеньки. Гриби – Дуже делікатний продукт і тому вимагає уважного ставлення і як можна скорішої переробки.