Великі екземпляри можна нарізати, дрібні заморозити цілими.. Розкладіть просушені гриби на таці в один ряд і заберіть в морозилку на 8-12 годин. Коли гриби повністю промерзнуть, складіть порціями в пакети або контейнери для заморожування і зберігайте кілька місяців у морозилці.
6 місяців Свіжі гриби при температурі не вище 5°C зберігаються 2-5 діб. У морозилку при -18 ° C і нижче – більше 6 місяців. Перед приготуванням заготовок для зберігання печериці можна, можливо вимити або ретельно витерти капелюшки паперовими серветками.
Найкраще заморожувати цілком молоденькі міцні гриби, які рідко бувають червивими. Промиті гриби обсушіть на рушник, великі – поріжте, потім викладіть на лист або піднос в один шар і помістіть в морозилку.
Після заморожування вони не втрачають свої корисні властивості, їх можна, можливо смажити, варити або запікати в духовці, без ризику завдати шкоди здоров'ю або отримати несмачні страви.