Чи можна людині їсти яєчну шкаралупу?

Шкаралупа яйця корисна на етапі формування кісткової тканини, тому її часто рекомендують включити до раціону маленької дитини.. Шкаралупа вважається чудовим засобом профілактики анемії, рахіту. Вона відмінно підвищує активність крові в кістковій тканині.24 Aug 2019

Висушену та подрібнену шкаралупу можна приймати, вводячи її в готові страви, а можна, можливо розчинити у соку лимона. З лимонним соком кальцій з шкаралупи значно краще засвоюється організмом. Найзручніше в маленьке блюдце насипати трохи шкаралупи і крапнути кілька крапель лимонного соку.

Шкаралупа 1 середнього яйця дорівнює приблизно 1 чайній ложці порошку, або 700 мг кальцію. Дорослим рекомендується приймати його по 1 столовій ложці на день. Однак у 2 прийоми, оскільки наш організм здатний засвоїти трохи більше 500 мг кальцію за раз. Приймати краще вранці перед їжею.

Дорослим дозволяється вживати 1 ложку яєчної шкаралупи в день. За бажання порошок можна, можливо додавати у всі страви – сир, каші, супи, салати з перепелиними яйцями. Щоб кальцій добре засвоювався, до вживання рекомендується яєчна шкаралупа з лимонним соком.