Шкаралупа яйця корисна на етапі формування кісткової тканини, тому її часто рекомендують включити до раціону маленької дитини.. Шкаралупа вважається чудовим засобом профілактики анемії, рахіту. Вона відмінно підвищує активність крові в кістковій тканині.24 Aug 2019
Висушену та подрібнену шкаралупу можна приймати, вводячи її в готові страви, а можна, можливо розчинити у соку лимона. З лимонним соком кальцій з шкаралупи значно краще засвоюється організмом. Найзручніше в маленьке блюдце насипати трохи шкаралупи і крапнути кілька крапель лимонного соку.
Шкаралупа 1 середнього яйця дорівнює приблизно 1 чайній ложці порошку, або 700 мг кальцію. Дорослим рекомендується приймати його по 1 столовій ложці на день. Однак у 2 прийоми, оскільки наш організм здатний засвоїти трохи більше 500 мг кальцію за раз. Приймати краще вранці перед їжею.
Дорослим дозволяється вживати 1 ложку яєчної шкаралупи в день. За бажання порошок можна, можливо додавати у всі страви – сир, каші, супи, салати з перепелиними яйцями. Щоб кальцій добре засвоювався, до вживання рекомендується яєчна шкаралупа з лимонним соком.