Чи можна їсти листя золотого вуса?

Золотий вус можна пити, жувати, втирати, змащувати ним, закапувати, митися. Активні біологічні речовини цієї рослини допомагають боротися з інфекціями, стимулюють процес обміну речовин, зміцнюють нервову систему та імунітет, сприяють виведенню шлаків з організму.

– вуса золотого вуса подрібнюють, заливають маслиновою або рослинною олією (у співвідношенні 1:2), ставлять у духовку, прогрівають протягом 8-10 годин при температурі 30-40 °С. Потім масу проціджують і поміщають у холодильник. Застосовують для розтирань під час лікування застудних захворювань, ревматизму, шкірних та інших хвороб.

У народній медицині золотий вус застосовують як засіб для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура, селезінки, гінекологічних, легеневих та очних хвороб, для відновлення функцій печінки й кори надниркових залоз, для загоєння ран, забоїв та опіків, для виведення з організму шлаків.