Експерти Роскачества розповіли, як вибрати корисний кефір . У натуральному кефірі – тільки пастеризоване молоко і закваска живих бактерій. Максимальний набір корисних властивостей має продукт жирністю 2,5-3,2%. Що ближче до місця продажу вироблений кефір, то краще.
Кефір має бути однорідним за консистенцією. Якщо є грудочки і пластівці, значить, продукт неправильно зберігали і термін придатності його закінчився. Якість кефіру визначається за вмістом у ньому білка. У хорошому продукті його має бути не менше 3%.
При цьому кальцій і вітаміни краще засвоюються з кефіру жирністю 2,5-3,2%. Кефір жирністю 1% рекомендуємо обирати тим, хто хоче не тільки поліпшити мікрофлору кишківника, а й зберегти струнку фігуру.