Який відсоток жирності в сиру пармезан?

жиру в сухій речовині 40% 12 місяців дозрівання, сегмент Харчова цінність у 100 г сиру: білки – 23,0 г; жири – 21,0 г.

Шапіро каже, що пармезан – найкращий сир для схуднення, бо містить так мало калорій: 20 калорій і 1,5 грама жиру на столову ложку. Пармезан також містить вітамін А і кальцій. Косичка ідеально підходить як закуска, тому що низькокалорійна і частіше поставляється вже розділеною на порції.

Якщо обидва сири порівнювати одночасно, пармезан має складніший смак, трохи горіховий аромат із трав’янистими нотами. Чим довше витриманий (24, 36, 40 місяців), тим яскравіший аромат лісового горіха. А у грана падано зазвичай більш м’який і маслянистий смак.

– Грана 20м, 800гр – 2600р. – Пармезан 36м, 400гр – 1400р. – Пармезан 63м, 800гр – 5000р.