Вибирайте тютюн Фумарі, Нахла або Тандж. Другий спосіб забивання, халфпак, у дотик практично такий самий, але гірка робиться меншою, ніж в оверпаку. Вона не повинна виступати далеко за край чаші, а повинна лише торкатися краю фольги або калауда. Теж потрібні жаростійкі тютюни, наприклад, Нахла.
Оверпак – забивка для справжніх гурманів
- Тютюн має бути міцних (темних) сортів типу Tangiers або DarkSide. …
- Чашку потрібно вибирати або глиняну, або керамічну. …
- Тютюн не повинен бути вологим. …
- Забивати потрібно “від душі”. …
- Накриваємо фольгою максимально щільно, щоб тютюнова суміш рівномірно і тісно прилягала до фольги.
Забивання фанелу краще проводити, закривши отвір великим пальцем. Таким чином ви зможете прокручувати чашу рукою, рівномірно забиваючи її і не засмічуючи при цьому вулканчик. Дуже важливо при палінні на фользі щільно її натягнути. В іншому разі вона може опуститися і закрити собою повітряний отвір.