Який смак у столітніх яєць?

Цього разу подаємо на стіл “столітнє яйце”, воно ж “імператорське”, “смердюче”, “соснове”, “тухле”… Ну, ви зрозуміли. Скільки б назв не мав цей делікатес, усе вказує на те, що він, найімовірніше, погано пахне, має огидний смак і готується із сажі, нафти чи гуталіну.

Найчастіше їх подають нарізаними на скибочки як самостійну закуску; зазвичай їх їдять без будь-якої подальшої кулінарної обробки, іноді приправляють соєвим або устричним соусом.

Із чим їдять столітні яйця Столітні яйця подають як як самостійну закуску, так і додають у салати та супи. Якщо їх розрізати, скропити оцтом, кунжутною олією або соєвим соусом, а потім подати до столу з овочами або тофу, то вийде смачна повноцінна страва.