Який посол риби кращий сухий чи мокрий?

За сухого посолу рибка виходить щільною, сухою і дуже солоною. Мокрий посол зберігає вологу в м’ясі риби, тому цей спосіб засолу найчастіше використовується для підготовки до копчення або виготовлення консерви.

Засолити можна будь-яку рибу – сьомгу, форель, лосось, кижуч, чавичу. Яку вибрати – залежить від ваших особистих уподобань. Сьомга, форель і лосось – це більш жирні види риби, тому їхнє м’ясо має гладеньку текстуру. У кижуча і чавичі більш пористе м’ясо, вони мають трохи інший смак, але теж чудово підходять для засолу.

Найоптимальнішою для посолу є кухонна, або кам’яна сіль . Вона відрізняється грубим помелом, добре проникає вглиб тушок риби. Така сіль довше розчиняється і довго залишається на поверхні. Інша перевага – низька вартість компонента, на відміну від морської солі.

Процес вимочування протікає кілька годин. Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується така формула – скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, то слід вимочувати рибу 4 години.