Нині сезон єгипетського манго – це один із найсмачніших і найсолодших сортів.25 Sept 2021
Розгляньте плід зблизька Шкірка стиглого манго гладенька, щільна і рівномірного насиченого кольору. Якщо на шкірці видно дрібні темні крапки, значить, манго дозрів і готовий до вживання. Ідеальний фрукт має форму м’яча для американського футболу, хоча форма ніяк не впливає на стиглість.
Колір манго залежить від сорту і може бути зеленим, жовтим, яскраво-червоним або помаранчевим. Відтінок у цьому випадку ролі не відіграє, але шкірка має бути яскравою. Вважається, що чим яскравіше манго, тим солодший плід.
Найкращі манго вирощують у Єгипті: у тайців чи перуанців вона вдосконалена. Але єгипетські манго не можна порівняти з вирощеними в Перу, Таїланді чи Індії. Вони солодші та не мають грубих волокон. М’якоть однорідної консистенції виділяє приємний аромат.