Чому добавки Е?

Власне, "Е" означає всього лише приналежність використаних у процесі приготування продукту речовин до затвердженого в Європі переліку харчових добавок. Не більше. А відомості про них містить у собі цифровий код. Отже, запам’ятовуйте! Літера “Е” – це Європа, а цифровий код – характеристика харчової добавки до продукту.

Більшість товарів у своєму складі мають позначення “Е”, що скорочено “Європа”. Кілька років тому була прийнята Європейська система маркування харчових добавок. Ці добавки використовують для того, щоб продукти мали кращий колір, смак, запах і довше зберігали свої якості.

Харчові добавки використовують, наприклад, для кращого збереження продуктів (консерванти), надання їм бажаної консистенції (стабілізатори, желювальні речовини, емульгатори, згущувачі), більш привабливого забарвлення (харчові барвники) тощо.

Стеарат магнію – органічна речовина, магнієва сіль стеаринової кислоти. Його формула Mg(C17H35COO)2. Назва “магній стеариновокислий” є синонімом. Являє собою білу порошкоподібну, злегка “мильну” на дотик, слизьку речовину, що не розчиняється у воді.