Хліб пшеничний із борошна 1-го і 2-го ґатунку, житній із сіяного й обдирного борошна вчорашньої випічки. Випічні нездобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками. Печиво затяжне, сухий бісквіт. Виключають із дієти: дуже свіжий хліб, листкове і здобне тісто, смажені пиріжки.
Продукти та страви, які необхідно виключити Хлібні вироби: житній хліб і будь-який свіжий хліб, вироби зі здобного та листкового тіста. Крупи та макаронні вироби: крупа перлова, ячна, кукурудзяна, пшоно, бобові.
Хліб
- Висівковий хліб;
- Житній хліб;
- Сухарі;
- Пшеничний хліб із борошна 1-го і 2-го сортів підсушений або вчорашньої випічки, сухарі;
- Несолодке сухе печиво, галетне печиво;
- Випічні нездобні вироби з вареним м’ясом і рибою, сиром, яблуками;
- Сухий бісквіт;
- Слайси (сухарики) пшеничні;
Чи можна макарони при дієті номер 5 Вживання макаронів дозволяється, але тільки твердих сортів пшениці. Приготування страв виконується з використанням невеликої кількості макаронів . У більшості випадків вони слугують інгредієнтом для перших страв (супів), закусок і других.