Який цукор міститься у фруктах?

фруктоза Цукор, що міститься в ягодах і фруктах і становить левову частку їхньої енергетичної цінності, називається фруктоза. Це близький родич глюкози: у них одна й та сама хімічна формула C6H12O6.

Сахароза зустрічається майже у всіх рослинах. Сахароза складається з двох простих цукрів – фруктози і глюкози. Глюкоза трапляється у фруктах і овочах, ягодах, меді та суцвіттях рослин. Глюкозу також називають виноградним цукром, оскільки у винограді вона міститься у великій кількості.

Фруктоза справді не призводить до підвищеного вироблення інсуліну, але водночас вона значно підвищує рівень тригліцеридів у крові, більше, ніж у разі вживання такої самої кількості цукру. Причина такого явища пов’язана з відмінністю в механізмах реакцій перетворення фруктози і глюкози в нашому організмі.