Який білий шоколад добре плавиться?

Якщо для створення декору ви вирішили скористатися білим шоколадом із супермаркету, то найімовірніше на прилавку ви зустрінете саме пористий білий шоколад. Він відрізняється від кондитерського шоколаду в калетах. Це потрібно враховувати під час роботи з ним. Білий пористий шоколад добре топиться.May 31, 2021

Тому найкращим заслужено вважається темний шоколад (інші часто використовувані назви – гіркий або чорний), у якому частка перероблених какао-бобів досягає 70%.

Найкраще розтопиться гіркий або темний шоколад із вмістом какао не менше 50%. Якщо ви топите молочний шоколад, то він має містити не менше 35% какао. Білий шоколад теж можна розтопити на водяній бані, але за ним потрібно пильно стежити – це дуже ніжний продукт, який швидко тане і легко перегрівається.

Адже в білий шоколад не додають какао і какао-терте. Ідеально використовувати шоколад із вмістом какао-масла від 30 %. Такий шоколад буде текучим, декор вийде тонким.