Якщо для створення декору ви вирішили скористатися білим шоколадом із супермаркету, то найімовірніше на прилавку ви зустрінете саме пористий білий шоколад. Він відрізняється від кондитерського шоколаду в калетах. Це потрібно враховувати під час роботи з ним. Білий пористий шоколад добре топиться.May 31, 2021
Тому найкращим заслужено вважається темний шоколад (інші часто використовувані назви – гіркий або чорний), у якому частка перероблених какао-бобів досягає 70%.
Найкраще розтопиться гіркий або темний шоколад із вмістом какао не менше 50%. Якщо ви топите молочний шоколад, то він має містити не менше 35% какао. Білий шоколад теж можна розтопити на водяній бані, але за ним потрібно пильно стежити – це дуже ніжний продукт, який швидко тане і легко перегрівається.
Адже в білий шоколад не додають какао і какао-терте. Ідеально використовувати шоколад із вмістом какао-масла від 30 %. Такий шоколад буде текучим, декор вийде тонким.