Пробуємо на смак, якщо не вистачає гостроти, додаємо в нашу м’ясну збірну солянку огірковий розсіл і гострий перчик. Також можна додати розсіл з-під оливок (маслин). Солянка м’ясна збірна готова. Розливаємо по тарілках.
Найсмачніша солянка вийде в тому разі, якщо ви використовуватимете якомога більше видів м’яса – сюди підійдуть яловичина або свинина на реберцях, курячі гомілки чи крильця, свинячий карбонад, мисливські ковбаски, варена, копчена або сиров’ялена ковбаса, шинка, сосиски і навіть сардельки.
Солянка – це дуже густий суп, кислий, пряний і солоний одночасно, зварений на міцному бульйоні з м’яса, риби та грибів. Кислого смаку страві надають солоні огірки, маслини, оливки, каперси, томатна паста, мариновані або солоні гриби, лимони, ароматний квас або звичайний огірковий розсіл.