Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5) . Це означає, що якщо в рецепті вам необхідні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий і листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають одну і ту ж силу желювання.Oct 16, 2017
Таблиця мір порошкового желатину
1 чайна ложка | 1 столова ложка | Гранована склянка |
---|---|---|
6 г | 15 г | 200 г |
May 8, 2020
Але зазвичай для 1 л рідини достатньо 20 г желатину.
Пропорція скільки додавати желатину в холодець розраховується зі співвідношення 25 гр на 1 літр готового бульйону + вода для розчинення желатину. Заливати желатин у співвідношенні 1 до 10, тобто на 10 гр желатину – 100 мл води.