Чому белівська пастила така дорога?

Річ у тім, що навколо Бєлєва дуже багато яблучних садів. Не міських, як у Коломні, а саме великих садів, що займають багато гектарів. І яблука переробляли і продовжують масово переробляти, зокрема й на пастилу, просто тому, що їх там ну просто завалювалися і реально нікуди дівати.Sep 27, 2018

Ласощі готують із яблучного пюре, також приготованого вручну з фермерських яблук, тож пастила містить велику кількість пектину. Пектин допомагає очистити організм від токсинів, знижує кількість “шкідливого” холестерину, нормалізує обмін речовин і процес травлення.

Дуже цінується журавлинна пастила, яка містить не тільки вітамін С, а й речовини, що мають антибактеріальні властивості. Виготовлення таких ласощів здавна було одним із способів зберегти фрукти і ягоди на довгу зиму.

Бєльовська легенда стверджує, що на столі англійської королеви Єлизавети завжди обов’язково присутня бєльовська яблучна пастила. А почалося все 1881 року в місті Бєлєв, коли тульський купець, інженер і письменник Амвросій Прохоров вирішив почати виробництво яблучної пастили .