Рекомендуються всі молочні продукти без обмежень (молоко, кефір, йогурт, кисле молоко, нежирні сорти сиру), каші на воді та молоці, салати з буряка, моркви, капусти, огірків, рагу тушковане овочеве із зазначених овочів, кабачків, овочеві та молочні супи.
Меню за подагри має включати помірну кількість молочних продуктів із низьким відсотком жирності. Молоко, кефір, йогурт, кисломолочний сир – усе це чудові джерела білка, які замінюють м’ясо та рибу. Незважаючи на тваринне походження, у цих продуктах міститься невелика кількість пуринів.
Продукти для вживання
- Вода. Допомагає виводити сечову кислоту … …
- Молочні продукти з низьким вмістом жирів.
- Зерно і крохмаль: до них належать хліб, макарони, рис і картопля.
- Фрукти та овочі.
- Пісні білки.
- Яйця (помірно).
- Кава, чай
Поряд зі сметаною і кефіром корисний за подагри і йогурт.