Яке яблуко корисніше Печені чи свіжі?

Печені яблука легше засвоюються. Якщо у вас є проблеми зі шлунком, підвищена кислотність, якщо у вас підвищена чутливість зубів, ясен або ж від свіжих яблук починається печія, то краще вибирати яблука запечені.20 Aug 2020

Сушені яблука містять менше вітаміну С, ніж свіжі, але збільшується концентрація інших необхідних організму речовин. Так, наприклад, сухофрукт володіє великою кількістю йоду, який корисний для щитоподібної залози, і пектину, який регулює рівень цукру і холестерину.

Очищені від шкірки печені плоди є чудовим лікувальним засобом у разі хронічного панкреатиту, холециститу, захворювань кишечнику. Крім того, дивовижний продукт здатний відновлювати функціонування органів травлення після операцій на черевній порожнині.

Звісно ж, яблука ліпше вживати в тому вигляді, в якому їх створила природа – свіжому! Наприклад, вітамін С руйнується не тільки в процесі варіння, а й навіть від контакту з повітрям, тому яблука ліпше їсти сирими і не розрізаними.