Яке на смак сухе вино?

Відрізнити вино можна і за смаком: сухе вино часто терпке, танінне і досить агресивне на смак. Ковтнувши сухого вина, ви відчуєте, як воно в’яже і буквально сушить ротову порожнину за кілька миттєвостей після ковтка. Напівсухе вино на смак більш гармонійне, кислотність і танінність його нижчі.May 29, 2017

Ферментація перетворює цукор на спирт. Тому є залежність: менше цукру, вищий вміст алкоголю. Саме з цієї причини сухі вина завжди міцніші за солодкі (виключаючи кріплені). У сухих вміст алкоголю може варіюватися від 9 до 16%, а у напівсолодких – між 9 і 13%.

Під час бродіння дріжджі перетворюють цукор, що міститься у винограді, на спирт – таким чином виноградний сік стає вином. Сухим називають вино, в якому дріжджі переробили “насухо” весь цукор або його майже не залишилося. За російським ГОСТом, концентрація цукрів у сухих винах – не більше 4 грам на літр (г/л).

На запитання “яке вино солодше – сухе чи напівсухе” відповісти досить просто. Обидва види містять у собі занадто мало цукру, щоб бути солодкими у звичному сенсі цього слова. Сухе трохи різкіше, брутальніше, з яскраво вираженою кислинкою і терпкістю, напівсухе – м’якше, витонченіше, елегантніше, ніжніше.