Яловичина матиме молочний запах, який тим сильніший, чим молодша тварина. Баранина може мати специфічний запах, який з’являється, якщо тварин різних статей утримувати разом. Якщо м’ясо будь-якого виду має гнильний або кислий “душок”, воно непридатне до вживання.Oct 19, 2021
Охолоджене м’ясо повинно мати запах, характерний для дозрілого м’яса, а у відталого відчувається запах вогкості. Морожене і повторно заморожене м’ясо запаху не має. Під час визначення якості жиру звертають увагу на його колір, консистенцію та запах.
Якщо з’явився запах аміаку (м очі) – значить м’ясо саме від кнура-виробника.
У процесі приготування свинини може з’явитися різкий запах. Зазвичай це пов’язано з тим, що м’ясо взяте від некастрованого або пізно кастрованого самця і має великий вміст стероїду під назвою андростенон.