Яке м’ясо має специфічний запах?

Яловичина матиме молочний запах, який тим сильніший, чим молодша тварина. Баранина може мати специфічний запах, який з’являється, якщо тварин різних статей утримувати разом. Якщо м’ясо будь-якого виду має гнильний або кислий “душок”, воно непридатне до вживання.Oct 19, 2021

Охолоджене м’ясо повинно мати запах, характерний для дозрілого м’яса, а у відталого відчувається запах вогкості. Морожене і повторно заморожене м’ясо запаху не має. Під час визначення якості жиру звертають увагу на його колір, консистенцію та запах.

Якщо з’явився запах аміаку (м очі) – значить м’ясо саме від кнура-виробника.

У процесі приготування свинини може з’явитися різкий запах. Зазвичай це пов’язано з тим, що м’ясо взяте від некастрованого або пізно кастрованого самця і має великий вміст стероїду під назвою андростенон.