У листковому дріжджовому тісті утворення шарів відбувається як за рахунок дії олії, так і за рахунок діяльності дріжджів. Вони розпушують шари тіста і роблять його ще більш пишним.
На перший погляд дріжджове і "прісне" (без дріжджів) тісто однакові, але різниця полягає не тільки в тому, що до складу першого входять дріжджі. Основна відмінність у калорійності та результаті: Бездріжджове листкове тісто ("прісне") містить більше олії і тому воно більш калорійне.
За результатами перевірки найкращим визнано листкове тісто "Черемушки". Випічка з нього виявилася найповітрянішою – висота 6,7 сантиметрів. Друге місце в рейтингу посів зразок "Хлібний дім/Зоряне тісто", третє – "Кожен день". За ними слідує тісто "Талосто / Без клопоту" і "Те, що треба!".