Чурчхела – традиційні грузинські національні ласощі: очищені від шкаралупи та нанизані на нитку горіхи (зазвичай волоські) в загущених борошном соках (виноградному, гранатовому тощо).
Чурчхела | |
---|---|
Країна походження | Грузія |
Компоненти | |
Основні | виноградний сік nut |
Медіафайли на Вікісховищі |
Складно точно сказати, коли і як з’явилася чурчхела . Існують легенди про те, що жінки багато століть тому готували її для грузинських воїнів. Є версія, що її винайшли мами, які відправляли своїх синів у далекі подорожі. Вона дуже поживна, бо містить чимало калорій, а ще має великий термін зберігання.
Шкода чурчхели Чурчхела є висококалорійним продуктом, тому захоплюватися нею не варто тим, хто стежить за вагою. Горіхи та соки можуть спровокувати виникнення алергічних реакцій.