Як правильно використовувати х’юмідор?

Встановіть зволожувач у х’юмідор, закрийте кришку і залиште разом із губкою щонайменше на 12 годин. Після цього видаліть губку, ще раз просочіть дистильованою водою зволожувач і залиште його в х’юмідорі ще на 12 годин. У результаті вологість у х’юмідорі має перевищити 60%.

Для заправки зволожувача занурте його на кілька хвилин у блюдечко з рідиною. Він сам вбере рідину. Потім витріть зволожувач ганчірочкою і помістіть у х’юмідор.

Всередину х’юмідора ставиться посудина з водою, шкатулку закривають і залишають на кілька днів. Важливо не перетримати – може виникнути цвіль. Щодня перевіряйте показання гігрометра – потрібно зволожити повітря приблизно до 80% вологості. На позначці у 80% всередину можна класти сигари, вони вберуть зайву вологу.

Не можна залишати х’юмідор відкритим, інакше Ви порушите його мікрофлору. Періодично можна протирати пил, тільки без хімічних засобів. Також категорично заборонено зберігати в х’юмідорі аксесуари до сигар, такі як запальничка або сигарні ножиці. Зволожувач потрібно наповнювати тільки дистильованою водою.