Як правильно говорити бешбармак?

Бешбармак – казахська національна страва (наскільки мені відомо, – це скоріше російський варіант назви цієї страви). Якщо перекласти дослівно – "беш" казахською – п’ять, а "бармак" – палець/пальці.

М’ясні частування здавна є окрасою казахської кухні. Традиційною стравою для зустрічі гостей є бешбармак. У перекладі “бешбармак” означає “п’ять пальців”, “п’ятірня”. Страву названо так, тому що її прийнято їсти руками.

Казахи називають бешбармак “ет” – м’ясо. Це відварене цільними шматками м’ясо кількох видів, відварені сочні з прісного тіста і ошпарена, як правило, шаром жиру на поверхні бульйону цибуля. Подається все на великому блюді. При цьому кожен шматок м’яса укладають відповідно до статусу людей, яким подано страву.