Довести молоко на маленькому вогні до кипіння. Слідкуйте за пінкою, яка буде утворюватися, щоб молоко не “втекло”. Після кип’ятіння пінку приберіть. Молоко швидко охолодіть, поставивши каструлю з молоком в інший посуд із холодною водою.
Для того щоб кип’ячене молоко зберегло максимальну кількість вітамінів, білка і мікроелементів, а небезпечні мікроорганізми були знищені, тримайте його на вогні протягом двох хвилин.
Візьміть відповідний посуд для кип’ятіння, переконайтеся, що він чистий і наповніть ємність молоком. Не наливайте до країв, щоб воно не втекло, коли закипить. Не залишайте каструльку без нагляду і час від часу помішуйте вміст. Так продукт прогріється рівномірно.
Щоб молоко не втекло і не пригорало
- Наливайте молоко в каструлю не повністю, а лише до середини. …
- У велику каструлю з водою поставте каструлю з молоком поменше. …
- Молоко під час кип’ятіння не втече, якщо внутрішні стінки каструлі змастити топленим або вершковим маслом, приблизно на 5 сантиметрів вище за рівень молока.