Куди можна додавати базилік фіолетовий?

Куди можна додавати базилік? Базилік найчастіше кладуть до овочевих страв, супів, страв із бобів, гороху, томатів, квашеної капусти, шпинату, а також до рибних і м’ясних страв. Але як пряність ця трава більш цінується саме у свіжому вигляді. Дрібно нарізані молоді пагони додають у м’ясні страви, бутербродну олію, салати. 02 Jun 2014

У які страви додають свіжий базилік Зелень використовують під час консервування та для приготування маринаду. Базилік поєднується зі стравами з м’яса, риби, овочів і бобових. Його додають до томатів, яєць, квашеної капусти, шпинату та сиру. На основі базиліку готують різні соуси, наприклад, знаменитий італійський песто.

Він чудово поєднується з м’ясом, рибою, сиром, овочами та фруктами і буде доречним у рецептах закусок, соусів, салатів і десертів. Вирішуючи, що приготувати з фіолетового базиліка, потрібно враховувати, що в рецептах гарячих страв його аромат довго не зберігається, тому їх потрібно готувати перед подачею на стіл.

У наші дні її у свіжому і сушеному вигляді широко використовують у Середземноморській, французькій, італійській та грецькій кухні. Вона здатна не тільки наситити, а й змінити звичний смак відомих страв…. Його найчастіше використовують, як окрему приправу для:

  • м’яса;
  • тушкованих овочів;
  • супу;
  • піци;
  • лазаньї тощо.