Коли збирати врожай фенхеля?

Як правило, збирають урожай наприкінці серпня або на початку вересня. Цибулини краще використовувати відразу, зберігати можна кілька днів у холодильнику. Коли квітки рослини потемніють і стануть коричневими, можна збирати насіння.

Харчову зелень прибирають, коли кущі досягнуть заввишки 30 см – у цей час зелень фенхеля має найяскравіший аромат. Зрізають зелень рано вранці під час роси або після заходу сонця. Качанчики будуть готові до збору, коли вони досягнуть у діаметрі 10 см.

Як прибирати і зберігати фенхель Качанчики овочевих сортів прибирають пізньої осені, коли вони досягнуть діаметра 8-10 см, коли стануть твердими на дотик. Їх зрізають під корінь і видаляють усе листя на висоті 15-20 см, інакше є небезпека в’янення. Для зрізання краще використовувати гострий ніж або секатор.

У фенхеля їстівне все – цибулина, стебло, листя і насіння. Пір’ясте листя і стебла фенхеля використовують як ароматичну траву – замість кропу, цибулину вживають як овоч, висушене насіння – як приправу для багатьох страв.