Ідеально міняти її після кожного застосування, але якщо ви готуєте рідко, на одному й тому самому фритюрі можна смажити близько 7 – 10 разів.
У середньому фритюрна олія "живе" від доби до двох. Залежно від інтенсивності використання і продуктів. Найчастіше змінюють олію в перших двох ванночках, де смажать курячі котлети.
Як перевірити якість олії за допомогою testo 270?
- Видаліть з олії смажений продукт і почекайте, поки з олії не зникнуть усі бульбашки.
- Увімкніть тестер фритюрної олії.
- Занурте тестер у гарячу олію і вимірюйте.
- Прочитайте значення TPM на дисплеї – ось і все.
Правила безпеки під час використання олії для смаження: Використовуйте олію тільки один раз . Не обсмажуйте продукти надмірно довго.