Коли потрібно міняти олію у фритюрі?

Ідеально міняти її після кожного застосування, але якщо ви готуєте рідко, на одному й тому самому фритюрі можна смажити близько 7 – 10 разів.

У середньому фритюрна олія "живе" від доби до двох. Залежно від інтенсивності використання і продуктів. Найчастіше змінюють олію в перших двох ванночках, де смажать курячі котлети.

Як перевірити якість олії за допомогою testo 270?

  1. Видаліть з олії смажений продукт і почекайте, поки з олії не зникнуть усі бульбашки.
  2. Увімкніть тестер фритюрної олії.
  3. Занурте тестер у гарячу олію і вимірюйте.
  4. Прочитайте значення TPM на дисплеї – ось і все.

Правила безпеки під час використання олії для смаження: Використовуйте олію тільки один раз . Не обсмажуйте продукти надмірно довго.