Чи можна покласти шампанське в морозилку? Ігристе варто охолодити в холодильнику або морозильній камері до температури 8-10 градусів. Саме за такої температури подачі напій продемонструє свої найяскравіші грані.Dec 30, 2020
Зберігати “Російське” шампанське можна до 3 місяців за кімнатної температури, а також до одного року в холодильнику. Пляшка має бути закупорена, інакше ігристим напій уже не буде.
У дверцятах холодильника Мінімум 6 годин, якщо потрібно градусів до 10 (наприклад, червоні сорти). Якщо потрібно охолодити сильніше, то можна покласти на полицю горизонтально або в морозилку (див. нижче), або почекати годин 12, за умови, що ви не будете часто відкривати дверцята.
Добре охолодіть пляшку Охолодженим, проте не крижаним! Ідеальна температура для пляшки з шампанським становить приблизно 8-10 °C. Для цього помістіть пляшку з шампанським у відерце для льоду, наполовину наповнене водою і льодом, за 20-30 хвилин до подачі.