Коли можна їсти щучью ікру?

Навесні, ближче до квітня, коли лід у річках сходить, і вода прогрівається до 4-7? С, починається період нересту щуки. У закритих водоймах, де танення льоду йде повільніше, щука нереститься на 3-4 тижні пізніше. Але все залежить від погодних умов: у разі, коли зима затримується, вона може почати метати ікру і під льодом.

Ікра щуки, приготована без попередньої обробки окропом, слабкого посолу, зберігає в собі личинки в живій стадії, що призводить до зараження під час її вживання. Зараження також може відбуватися при вживанні риби після недостатньої термічної обробки.

Її можна просто класти на бутерброди з вершковим маслом, як червону або чорну ікру. Можна мішати її із зеленою цибулею та сметаною і подавати до столу в спеціальній ікорниці. До речі, їсти і накладати щучью ікру за правилами потрібно тільки срібною ложкою!