Чи можна підсолодити сухе вино?

Тепер у вас є кілька ідей про те, як підсолодити вино, коли воно виходить більш сухим, ніж ви очікували. Будь-яка з них підійде вам, але більшість із нас вважають за краще використовувати підсолоджувач. Для виноградного вина добре підходять винний кондиціонер або виноградний концентрат.May 21, 2020

Щоб зробити напівсолодке або солодке вино із сухого вина (не обклеєного вінофлоком і не підданого температурній обробці), потрібно внести в нього щось солодке, наприклад виноградний сік. Попередньо його потрібно закип’ятити, щоб убити можливі бактерії, що містяться в ньому.

Якщо смак вина занадто кислий, ви можете додати цукор або фруктозу в готовий продукт.

Внесений цукор уже не буде перероблятися на спирт, тому напій залишиться солодким. Наприклад, для отримання напівсолодкого вина із вмістом цукру 3% потрібно додати в молоде сухе (виномір показує 0% або близько нуля) 30 грамів цукру на літр вина.