Чому журавлина допомагає при застуді?

Журавлиназавдяки високому вмісту вітаміну С – відмінний профілактичний засіб, що зміцнює імунітет і підвищує захисні функції організму. Сироп, сік та морс із цієї ягоди з успіхом використовують для лікування простудних захворювань. Вони мають жарознижувальну, протизапальну і загальнозміцнюючу дію.

Як приготувати Залити окропом, розмішати. Поставити на плиту і довести до кипіння (не кип'ятити!!!) накрити кришкою і дати настоятися,поки ягода не осяде. Пити у гарячому, теплому та охололому вигляді.

Журавлина, з якої готується морс, містить величезну кількість вітаміну С, потреба в якому при застуді зростає у рази. Крім того, аскорбінова кислота сприяє полегшенню симптомів жару та природним чином знижує високу температуру.