Чому веде мангал?

По-перше, псування мангала відбувається через перепад температур. Так, центральні стінки мангала нагріваються до 700 градусів за Цельсієм. А ось по кутах температура природно нижча. Такий перепад і є причиною перекосу металу, мангал «веде», він втрачає свою геометрію.

У республіках колишнього СРСР мангалом часто називають будь-який пристрій для отримання вугілля та приготування смаженого м'яса (шашлику). Зазвичай це металева коробка, промислового чи саморобного виробництва, з ніжками.

Закрита кришка гриля забезпечує рівномірне прогрівання страви з усіх боків. Жар впливає на продукт знизу і зверху, відбиваюся від внутрішньої поверхні кришки. Оскільки закрита кришка обмежує доступ кисню, знижується ризик займання та пригорання продуктів.