Чому в розчинній каві більше кофеїну?

Технологія виробництва натуральної розчинної кави включає екстракцію, за рахунок чого відсоток вмісту кофеїну збільшується. Це відрізняється від технології виробництва натуральної меленої кави (помел обсмажених зерен кави), чим і зумовлена ​​така різниця у вимогах до вмісту кофеїну.Oct 3, 2018

В середньому, кофеїн у розчинній каві становить 60-80 мг на чашку, тоді як молотом натуральному його міститься від 80 до 150 мг. Відсотковий зміст кофеїну відрізняється в кава різних торгових марок (норма щонайменше 2,8%):

За словами дієтолога, у розчинної кави спочатку міститься більш висока концентрація кофеїну, ніж у зерновому. «В розчинної кави кофеїну більше, ніж у зерновому. Це пов'язано з тим, що відбулася сублімація на початковому етапі», — уточнила Герасимова. 24 липня 1938 року вважається днем ​​народження розчинного кава.

Сублімований кава, як і будь-який розчиннийзазвичай містить трохи менше кофеїнучим кава у зернах. Одна чашка розчинної кави, виготовлена ​​з 1 ч. л. (2 г) сухої речовини, що може містити 30–40 мг кофеїну (залежно від марки), у той час як чашка звичайної кави містить 70-140 мг.