Технологія виробництва натуральної розчинної кави включає екстракцію, за рахунок чого відсоток вмісту кофеїну збільшується. Це відрізняється від технології виробництва натуральної меленої кави (помел обсмажених зерен кави), чим і зумовлена така різниця у вимогах до вмісту кофеїну.Oct 3, 2018
В середньому, кофеїн у розчинній каві становить 60-80 мг на чашку, тоді як молотом натуральному його міститься від 80 до 150 мг. Відсотковий зміст кофеїну відрізняється в кава різних торгових марок (норма щонайменше 2,8%):
За словами дієтолога, у розчинної кави спочатку міститься більш висока концентрація кофеїну, ніж у зерновому. «В розчинної кави кофеїну більше, ніж у зерновому. Це пов'язано з тим, що відбулася сублімація на початковому етапі», — уточнила Герасимова. 24 липня 1938 року вважається днем народження розчинного кава.
Сублімований кава, як і будь-який розчиннийзазвичай містить трохи менше кофеїнучим кава у зернах. Одна чашка розчинної кави, виготовлена з 1 ч. л. (2 г) сухої речовини, що може містити 30–40 мг кофеїну (залежно від марки), у той час як чашка звичайної кави містить 70-140 мг.