Чому в Нутеллі пальмова олія?

Саме пальмова олія забезпечує кремову текстуру пасти Nutella®яка довго залишається однорідною.

В Італії заборонили компанії "Ферреро" продавати відому шоколадну пасту Nutella через раніше виявлені в її складі канцерогенні речовини, що сприяють розвитку онкологічних захворювань.

Хоча Nutella містить невелику кількість кальцію і заліза, вона не дуже поживна і з високим вмістом цукру, калорій і жиру. Нутелла містить цукор, пальмову олію, фундук, какао, сухе молоко, лецитин і синтетичний ванілін. Вона містить велику кількість калорій, цукру та жиру.

Пальмова олія – рослинна олія, яку отримують із м’якоті плодів олійної пальми (Elaeis guineensis). Олія з кістки цієї пальми називається пальмоядровою олією. Обидва види олії належать до групи рослинних олій тропічного походження, так само як і кокосова.