Манна каша містить у своєму складі глютен (клейковину), який не завдає шкоди здоровій людині. Однак деякі люди не переносять глютен. Такий стан називається целіакія – важке спадкове захворювання, яке зустрічається приблизно в одного з 800 європейців.
У манці міститься шкідлива для дитячого організму речовина – гліадин або глютен (особливий білок злакових), який може викликати таке захворювання, як целіакія або ентеропатія глютена. Цей білок ще називають клейковиною. Саме клейковина дає пружність тісту та м'яку пишність хлібу.
У манної каші все ж таки є певні протипоказання.Таким чином, протипоказання до вживання манної каші виглядають наступним чином:
- цукровий діабет та порушена толерантність до глюкози;
- ожиріння;
- глютенова непереносимість;
- схильність до запорів.