Чому перший перегін каламутний?

Якщо самогон каламутний одразу після завершення дистиляції, то найімовірніша причина – саме бризгоунос. Домішки сивушних або ефірних олій. Це токсичні речовини, які утворюються в процесі перегонки. Під час дроблення процесу на фракції більша частина з них видаляється.Jul 12, 2019

Порушення технології перегонки браги на самогон (неправильний температурний режим, нечіткий розподіл фракцій) призводить до того, що в питну фракцію дистиляту – “тіло” – потрапляють домішки з “головної” та “хвостової” фракцій – деякі ефіри і так звані “сивушні олії”. Саме вони спричиняють помутніння напою.

Висока концентрація “сивухи”. Якщо не проводити поділ самогону на фракції, то рідина буде насичена шкідливими ефірними оліями, які й надають напою такого мутного кольору.

Застосування вугілля для позбавлення самогону від сторонніх домішок – найпопулярніший спосіб очищення. Досвідчені винокури використовують деревне і кокосове активоване вугілля. Вугілля має пористу структуру і це робить його прекрасним абсорбентом.