Чому парне молоко шкідливе?

У парному молоці можуть бути присутніми мікроорганізми, шкідливі для здоров’я людини, які вмирають після нагрівання продукту в межах температур від +63 °C до 100 °C .Oct 25, 2021

“Парне молоко може містити небезпечні бактерії, які можуть спричинити важкі захворювання або вбити Вас. Якщо Ви хочете випити парне молоко, бо думаєте, що воно корисне для здоров’я, подумайте ще раз”, – застерігають фахівці на сайті.

Чи можна пити парне молоко з-під корови? Можна, якщо корова повністю здорова, дотримано всіх правил зберігання і молоко зберігалося в чистому посуді. ” Молоко вважається парним протягом чотирьох годин після доїння. Парне молоко – цінний і, безумовно, корисний продукт.

Через молоко можуть передаватися такі захворювання: хвороби, що викликаються ентеровірусами, інфекційний гепатит, ящур, туберкульоз, бруцельоз, лейкоз, сибірська виразка, мастит, сальмонельоз, бактеріальна дизентерія, стафілококовий ентеротоксичний гастроентерит, стрептококові інфекції, черевний тиф, холера, …